06 September 2012

Hot or not - Neon Light Cover Up

The cutest thing ever!!! The perfect combination of crochet, sewing and embroidery! And all that is done is such lovely and summery colors! The lower part of this dress/cover-up would make an interesting skirt also. This makes a good DIY idea! Add crocheted ribbon on a dress, make some embroidery on it with fun colors and voila instant makeover!

Најлаткото нешто што сум го видела!!! Одлична комбинација на хеклање, шиење и везење! И сето ова создадено со прекрасни бои! Долниот дел на фустанот би изгледал добро и како здолниште. 
Ова фустанче може да послужи и како инспирација за освежување на некое старо фустанче кое ви седи во плакарот. Сошијте хеклани ленти кои може да се купат готови, извезете цртки и линии на одредени делови со весели бои и готово!

3 comments:

Anonymous said...

Cute :)

Nataša said...

Definitivno HOT! Ja bih to rado nosila :)

honeysuckle said...

Hot. Zapravo jako romantično.