10 June 2011

Original - Copy - Salvatore Ferragamo Crochet Dress // Оригинал - Копија
Salvatore Ferragamo Crochet Dress. I love it! Maybe in this color it doesn't look very good but I was amazed when I saw a perfectly good copy of it. Look what M.Kinkar from Ise tehtud - Hästi tehtud made. Check out her post for more pictures.
It's my opinion that her dress is a lot better than the original dress.

Го обожавам овој фустан на Салваторе Ферагамо. Можеби во оваа боја и не изгледа толку добро. Видете што има направено М.Кинкар од блогот Ise tehtud - Hästi tehtud. Погледнете го незиниот пост за повеќе слики. Мислам дека незината верзија изгледа многу подобро од оригиналот.


6 comments:

sugarhoneybaby said...

Slatka je:)

Venoma said...

I meni je bela lepsa :))

Anonymous said...

Predivna je!!

Anonymous said...

Prekrasna je i meni!:)

Lijep vikend draga Drenka:)

The Fire Inside Me said...

Уф одлични фустани, некако сезонава има доста плетени фустани од познативе дизајнери, рај за очи а? :)
Иначе за алките на нозете јас си ги купувам од излетничкиве места по 1 евро, џабе :)) Последната ми беше во неколку бои со едни што тропкаа :D

Jolanda said...

Toliko dobra !!!!!!! Još da imam takvu liniju :))
Pusa i ugodan vikend!